Typing Course

Typing Course Multiple Choice Questions and Answers

Top 100+ Typing Course Quiz Questions and Answers

Typing Course
Typing Course MCQ Question with Answer Typing Course MCQ with detailed explanation for interview, entrance and competitive exams. Explanation are given for understanding.

Typing Practice Tips

1)Learn to touch type. Touch typing is a typing technique in which you always use the same finger to type each key, without looking at the keyboard.

2)Minimize your hand movements and physical effort.

3)Practice typing for accuracy, not speed.

4)Visualize as you type.

5)Maintain your focus on typing.

TYPING Multiple Choice Questions :-

1) The K-finger is also known as;
A. Right Index
B. Right Middle
C. Right Ring
D. Right Pinky
Ans: B

2) Which finger is used to strike the P?
A. J-finger
B. K-finger
C. L-finger
D. ;-finger
Ans: D

3) Which finger is used to strike the comma?
A. Right Index
B. Right Middle
C. Right Ring
D. Right Pinky
Ans: B

4) What is the character between the t and s in “It’s”?
A. slash
B. question mark
C. apostrophe
D. comma
Ans: C

5) Which finger is used to strike the apostrophe?
A. Right Index
B. Right Middle
C. Right Ring
D. Right Pinky
Ans: D

TYPING Objective type Questions with Answers

6) Which finger is used to strike the I?
A. J -finger
B. K-finger
C. L-finger
D. Right Pinky
Ans: B

7) Which finger is used to strike the apostrophe?
A. J-finger
B. K-finger
C. L-finger
D. Right pinky
Ans: D

8) The K-finger is also your;
A. Right index
B. Right middle
C. Right Ring
D. Right Pinky
Ans: B

9) The ;-finger is also known as;
A. Right Index
B. Right Middle
C. Right Ring
D. Right Pinky
Ans: D

10) Which finger is used to strike the slash?
A. Right middle
B. J-Finger
C. Right Pinky
D. K-finger
Ans: C